Billink app
Billink app
Eerst zien, dan betalen!
Verbrauch Geschäft
Verbrauch Geschäft
Preise Kontakt
Altijd en overal inzicht van al je aankopen met de ‘Mijn Billink app’.

Alleeninkt.nl & Billink.

25 feb 2021 | case | 6 min leestijd

Bij Alleeninkt.nl wordt printen weer een feestje

 

Dat het starten van een eigen onderneming onvermijdelijk was, dat wist Nick van Klinken (29), mede-oprichter van Alleeninkt.nl, eigenlijk al jong: “ondernemen zit wel een beetje in de familie.” Nick en mede-oprichter van Alleeninkt.nl, Daniël Keute (29), kennen elkaar al vanaf de basisschool. Als student begonnen Nick en Daniël al met uitproberen. Zo maakten ze betonnen tafels om te verkopen via Marktplaats. Een opmerking van Nick’s vader attendeerde de ondernemers in spé op printerinkt en zo is het idee van Alleeninkt.nl geboren. Tot nu toe hebben de nuchtere ondernemers daar geen moment spijt van, het bedrijf is een gat in de markt gebleken.

 

Eigen merk van goede kwaliteit

“Goh, wat zit er toch veel verschil in de prijs van printerinkt”, met die opmerking van Nick’s vader begon het allemaal. Het was 2013 en Nick en Daniël studeerden nog toen zij besloten de markt van printerinkt verder te onderzoeken. Het begon met een advertentie via Marktplaats en tenslotte een eigen webshop, “daar kwam je toen met WooCommerce wel uit”, weet Nick nog. Omdat Daniël een tijdje bij Dixons had gewerkt, wist hij wel wat de hardlopers waren in de printerinkt en zo was Alleeninkt.nl een feit. De jonge ondernemers probeerden wat uit met AdWords, tot het tijd werd om het adverteren uit te besteden aan een serieuze marketingpartij. “Daarna is het wel heel hard gegaan, zeg maar.”

De bevlogen ondernemers verkopen uitsluitend eigen merk printerinkt, maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Inkt is een verbruiksproduct en niet zelden een noodzakelijke aankoop. Mensen hebben uit het verleden vaak slechte ervaringen met huismerk inkt. Voor Alleeninkt.nl extra reden om kritisch te zijn op de kwaliteit van hun inkt en cartridges. “Als wij de eerste keer niet goed leveren of het is niet bevallen, dan zie je die mensen niet terug”, zo weet Nick. Met huismerk inkt kunnen mensen wel 80% op hun printkosten besparen ten opzichte van het A-merk. Dat zorgt er toch voor dat klanten Alleeninkt.nl steeds weer weten te vinden.

 

Glimlachen om een niet-sexy product

“Printen mag best wel weer een feestje zijn”, vindt Nick. Alleeninkt.nl wil zich vooral blijven onderscheiden als specialist op het gebied van printerinkt en cartridges. Verder zit het ook in kleinere zaken, zoals een nét wat uniekere verpakking en leuke content, “zodat mensen toch moeten glimlachen om een niet-sexy product.” Gelukkig lukt dat de oprichters van Alleeninkt.nl heel goed, met een reviewscore van een 9,4, gebaseerd op ruim 49.000 beoordelingen. Dat succes hebben ze voor een groot deel te danken aan de klantenservice. In plaats van klanten inkt te laten retourneren, krijgen klanten bij Alleeninkt.nl iemand aan de lijn die verstand heeft van printerinkt en cartridges. Er komt veel kijken bij cartridges, het is veel maatwerk, “maar de klantenservice kan al veel problemen wegnemen”, zegt Nick.

“Er hangt rondom Alleeninkt.nl een twijfel van ‘is het huismerk wel goed genoeg?’ Als klanten daaraan twijfelen is achteraf betalen volgens mij dé manier”

 

Achteraf betalen met Billink

Het contact met Billink ontstond tijdens de Webwinkel Vakdagen in 2015. Alleeninkt.nl had destijds al een achteraf betaalmethode maar “die was vrij aan de prijs”, weet Nick nog. Daarentegen was het tarief van Billink aantrekkelijk, waardoor het onnodig was om kosten door te belasten aan de consument. “Wij waren toen op zoek naar een goedkoper alternatief, of een alternatief die gewoon prima was, en daar kwam toen Billink uit.”

“De verstandhouding is gewoon heel goed eigenlijk, we werken al lang samen met Billink”

“Billink was toen ook nog niet superbekend, dus dat was allemaal vrij makkelijk schakelen”, herinnert Nick zich. De oprichters van Alleeninkt.nl waarderen vooral de vrijblijvendheid bij Billink, “wij zijn zelf ook een partij die niet veel contact zoekt als alles goed loopt”, legt Nick hierbij uit. “De verstandhouding is gewoon heel goed eigenlijk, we werken al lang samen.” In 2020 betaalde 10% van de klanten van Alleeninkt.nl achteraf met Billink, “dat is best een fors aandeel en dat is alleen Nederland”, vult Nick aan. De mogelijkheid om achteraf te betalen trekt vooral de twijfelende klant over de streep. “Ik denk dat het ons nu heel erg helpt”, zegt Nick, “er hangt rondom Alleeninkt.nl een twijfel van ‘is het huismerk wel goed genoeg?’ Als klanten daaraan twijfelen is achteraf betalen volgens mij dé manier. Mensen vinden dat veilig.”

“Er zit in onze markt wel degelijk een groot prijsverschil”

 

Prijsverschil in de markt

Tot op heden is Alleeninkt.nl vooral actief op de particuliere- en MKB markt, maar grootzakelijke klanten sluiten de ondernemers zeker niet uit. Nick merkt wel dat veel grote bedrijven vastzitten in leasecontracten en een groot deel van de bedrijven gaat simpelweg niet op zoek naar een andere leverancier. “Alleen zit er in onze markt wel degelijk een groot prijsverschil.” Alleeninkt.nl is een echte online onderneming en er wordt dan ook geen koude verkoop gedaan, hoewel Nick dat niet uitsluit voor de toekomst.

 

Webshop met stofzuigerzakken

Wat veel mensen niet weten is dat de gedreven ondernemers achter Alleeninkt.nl ook de oprichters zijn van Stofzakkie.nl, een webshop gespecialiseerd in stofzuigerzakken. Het kan bijna niet méér niche worden. Op de vraag hoe Nick en Daniël hierop zijn gekomen antwoordt Nick vrij simpel: “een stofzuigerzak heeft hetzelfde principe als een cartridge. Eén type stofzuigerzak gaat ook weer in verschillende modellen stofzuigers, net zoals met cartridges. En het is ook een verbruiksproduct.” Ook voor Stofzakkie.nl besloten de eigenaren om achteraf te betalen met Billink aan te bieden, en dat is fijn voor een webshop die pas anderhalf jaar bestaat. “Stofzakkie.nl is misschien ook een wat onbekendere naam en heeft nog wat minder reviews”, verklaart Nick de 10,5% die kiest voor achteraf betalen.

“Wij komen wel van het boerenland en wij kijken daar wat anders tegenaan, misschien wat nuchterder”

 

De ideeënbak is altijd vol

Over de toekomst zijn de 29-jarige ondernemers niet naïef. “Printen is niet oneindig”, zegt Nick hierover, “maar papier is het best gerecyclede product dat wij kennen.” Daarnaast bestaan er nog geen goedkopere alternatieven voor het printen en heeft het thuis printen door corona een boost gekregen. “Wij kunnen nog prima, op een gezonde manier, groeien in deze markt”, stelt Nick. Wel gelooft hij dat mensen meer de bewustzijnskant op zullen gaan en zich bij ieder document af zullen vragen of het nodig is om het te printen. Gelukkig zit de ideeënbak bij Alleeninkt.nl altijd vol. Daarnaast zullen ze binnenkort overgaan op een ander platform, waardoor orders van zowel Alleeninkt.nl als Stofzakkie.nl makkelijker afgehandeld kunnen worden, “en als we dan andere webshops zouden beginnen, dan kunnen we dat in hetzelfde systeem toevoegen”, legt Nick uit. Ook zit er een vertaalmodule in het nieuwe platform, waardoor uitbreiding naar bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk eenvoudiger wordt.

“Misschien moeten wij wel de grootste worden in verbruiksproducten”, filosofeert Nick over de toekomst. Maar tegelijkertijd laat hij doorschemeren dat hij en Daniël het toch ook wel mooi vinden om in de toekomst buiten de noodzakelijke producten om iets op de markt te brengen, “iets waar mensen heel erg vrolijk van worden.” Wat Nick in ieder geval niet wil is allerlei risicovolle investeringen doen om maar te groeien, “wij komen wel van het boerenland en wij kijken daar wat anders tegenaan, misschien wat nuchterder”, zo besluit hij.

 

Over Alleeninkt.nl

Alleeninkt.nl is de webshop voor kwalitatief goede en betaalbare printerinkt, opgericht in 2013 door twee enthousiaste jonge ondernemers: Daniël Keute en Nick van Klinken. Wat ooit begon als een studentenbedrijf, is nu een volwassen webshop. Het doel van Alleeninkt.nl is nog steeds ongewijzigd: goede cartridges en toners leveren voor een eerlijke prijs.

Deel dit artikel op:

Ook Billink in je checkout?

Bereken je tarief

Of klik hier om een offerte op te vragen. Onze sales afdeling zal dan een passend voorstel voor je opstellen en dit binnen 24 uur toesturen.

Gerelateerde Blogs

Untitled design-High-Quality

identificatie via de vertrouwde omgeving van je bank

Blog Lampgigant

Lampgigant: Dé online verlichtingsspecialist

Blog Durlinger

Durlinger: de schoenenverkoper van het zuiden

Meer weten?

Tarieven Calculator

Vul onze tarievencalculator in en ontdek hoe voordelig jij Billink aan kunt bieden! Naar Tarieven Calculator>

Integrationen

Billink heeft voor vrijwel ieder platform of omgeving een integratiemogelijkheid. Naar integraties>

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen je een super scherpe offerte. Offerte aanvragen>

  • webwink
  • webshop keurmerk officeel partner