Billink app.
Billink app.
Buy now, Pay later!
Consumer Business
Consumer Business
Pricing Contact
Keep all your purchases in one place with 'My Billink app'.

Betrokken ondernemen.

15 nov 2016 | nieuws | 1 min leestijd

Founders Billink rijden 7200 kilometer voor Serious Request

Winterbanden, sneeuwkettingen, een fles Jägermeister en liters antivries: attributen die de mannen van Billink tijdens hun 13-daagse reis hard nodig zullen hebben. Founders Niels de Peuter en Pepijn Meddens maken zich klaar om de kou te trotseren en stappen op 7 december in de auto voor hun deelname aan de Noordkaap Challenge. Een barre tocht van dertien dagen die leidt naar Noordkaap, het meest noordelijke deel van Noorwegen.

Challenge me

Dit jaar is de zesde editie van de Noordkaap Challenge. Het doel is om onder bizarre omstandigheden de finish te halen en zo geld op te halen voor het goede doel. De mannen zullen tussentijds een videodagboek bijhouden van alles wat ze onderweg tegenkomen. Je kan bovendien het team opdrachten geven die ze tijdens de reis moeten uitvoeren. Elke opdracht die je doorgeeft, heeft een eigen prijskaartje. De opbrengst daarvan gaat dit jaar naar Serious Request, die zich inzet tegen de stille ramp: kindersterfte door longontsteking.

Zwemmen in ijswater

De mannen zijn enthousiast. Zo zegt De Peuter: ‘Rijden over ijzige wegen en een compleet wit landschap aanschouwen in een oude Land Rover. Dat is toch mooi? De Noordkaap Challenge staat echt hoog op onze bucketlist! En naast het feit dat het eigenlijk echt een jongensdroom is, kunnen we hiermee ook nog eens een goed doel steunen.’Over de opdrachten die de founders gaan uitvoeren zegt hij: ‘We zien dit als een avontuur met een ludieke twist. We hebben al een opdracht binnen waar we moeten moonwalken op het dak van de auto. Maar of we nou jouw websitenaam moeten schrijven in de sneeuw, een liedje zingen of jouw verlanglijstje moeten bezorgen bij de Kerstman… we voeren alles uit.’ Lachend gaat hij verder: ‘Pepijn weet het zelf nog niet, maar ik ga ook geld inleggen. Ik laat hem een duik nemen in ijskoud water. Die opdracht is natuurlijk wel wat duurder, dus ik kan wel wat extra sponsors gebruiken!’

Over het goede doel

Wereldwijd is longontsteking de meest dodelijke infectieziekte voor kinderen van vijf jaar en jonger. De cijfers liegen er niet om: het maakt meer slachtoffers dan hiv, aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elke dag sterven er bijna 2500 kinderen aan deze genadeloze infectie. Maar dat hoeft niet zo te zijn: een longontsteking is namelijk met de juiste kennis en middelen goed te behandelen. Met jouw donatie ondersteun je vaccinatiecampagnes en leer je ouders en gezondheidsmedewerkers hoe ze een longontsteking kunnen voorkomen, herkennen en behandelen.

More information?

Calculate your rate

Fill in our rate calculator and discover the advantages of Billink! Go to calculator>

Integrations

Billink has an integration option for almost every platform. More information>

Request quote

Fill in the form and we will send you a super competitive quote. Request quote>

  • webwink
  • webshop keurmerk officeel partner