Billink app
Billink app
Eerst zien, dan betalen!
Verbrauch Geschäft
Verbrauch Geschäft
Preise Kontakt
Altijd en overal inzicht van al je aankopen met de ‘Mijn Billink app’.

De voordelen van Billink: loop ze niet mis!.

29 november 2023 | blog | 2 tot 3 min leestijd

Als je tegenwoordig geen optie voor achteraf betalen aanbiedt op je website, sta je eigenlijk al drie-nul achter. Genoeg redenen om deze betaalmethode aan te bieden, dus. Maar waarom zou je dan specifiek voor Billink kiezen? In dit artikel zetten we een aantal voorbeelden voor webwinkels op een rijtje.

 

Voldoe aan de verwachtingen van je klant

Consumenten hechten waarde aan flexibiliteit, gemak en zekerheid tijdens het online winkelen. Achteraf betalen sluit hier perfect op aan. Wist je dat ongeveer de helft van de Nederlandse consumenten aangeeft dat ze liever achteraf betalen? Als je geen vorm van achteraf betalen aanbiedt, dan mis je de meest gewilde betaalmethode in je webwinkel. Bied je het wél aan, dan heb je meer tevreden klanten doordat je aan de verwachtingen van de consument voldoet.

 

‘Met Billink neem je als webwinkelier geen risico bij wanbetalers.’

 

Bouw een vertrouwensband op met de consument

Achteraf betalen geeft consumenten een gevoel van vertrouwen en zekerheid bij het doen van online aankopen. Ze hoeven immers pas te betalen nadat ze de producten hebben ontvangen en kunnen controleren of ze aan hun verwachtingen voldoen. Dit verlaagt de drempel voor consumenten om een aankoop te doen. Dit is zeker het geval wanneer de consument nog niet bekend is met je webshop, of wanneer ze producten met een hogere waarde aanschaffen.

 

Profiteer van de veiligheid

Naast het feit dat Billink veiligheid biedt voor de consument door middel van aankoopgarantie, profiteer je als merchant ook van de veiligheid van Billink. Met Billink neem je als webwinkelier geen risico bij wanbetalers. Net als bij iDeal krijg je altijd je geld uitgekeerd, tenzij je je dienst of product niet hebt geleverd. Dit betekent dat Billink het risico van niet-betalende klanten op zich neemt, waardoor jij als merchant beschermd bent tegen financiële verliezen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het innen van betalingen.

 

‘We hebben onze eigen software en app, zijn heel flexibel en kunnen snel schakelen.’

 

Verhoog je conversieratio

Het aanbieden van achteraf betalen in je webwinkel kan een positief effect hebben op je conversieratio als merchant, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals je doelgroep of productaanbod. Als je voorheen geen optie had voor achteraf betalen, dan kun je een aanzienlijke conversiestijging verwachten wanneer je deze betaalmethode toevoegt. Als je echter al achteraf betalen aanbood via een andere aanbieder, zoals Klarna of Afterpay, is de conversiestijging mogelijk minder significant bij de overstap naar Billink. Niettemin, omdat Billink een Nederlands bedrijf is en zich richt op de lokale markt, kan het nog steeds een positief effect hebben op de conversieratio. De woordkeuze en de gebruikerservaring in de checkout worden actief overwogen, waardoor de betalingservaring beter aansluit bij de Nederlandse consument.

 

Profiteer van de korte lijnen

Als je Billink vergelijkt met partijen als Klarna en Afterpay, zijn we eigenlijk een heel kleine speler. Maar precies daar ligt onze kracht. We hebben onze eigen software en app, zijn heel flexibel en kunnen snel schakelen. Bovendien hebben we korte lijnen. Ons bedrijf is kleiner, maar dat betekent wel dat je snel iemand aan de lijn hebt, óók ’s avonds!

 

Kies Billink!

Met de voordelen van Billink op een rijtje gezet, is het duidelijk waarom steeds meer webwinkels kiezen voor deze betaalmethode. Door achteraf betalen aan te bieden, voldoe je aan de verwachtingen van je klanten, bouw je een vertrouwensband op en ben je beschermd tegen financiële risico’s. Daarnaast kan het toevoegen van achteraf betalen aan je webwinkel je conversieratio verhogen. Dus waar wacht je nog op? Kies voor Billink en haal het maximale uit je webwinkel!

Deel dit artikel op:

Ook Billink in je checkout?

Bekijk pakketten

Of klik hier om een offerte op te vragen. Onze sales afdeling zal dan een passend voorstel voor je opstellen en dit binnen 24 uur toesturen.

Meer weten?

Tarieven Calculator

Vul onze tarievencalculator in en ontdek hoe voordelig jij Billink aan kunt bieden! Naar Tarieven Calculator>

Integrationen

Billink heeft voor vrijwel ieder platform of omgeving een integratiemogelijkheid. Naar integraties>

Pakete

Bekijk onze pakketten en ontdek hoe voordelig jij Billink aan kunt bieden! Naar pakketten>

  • webwink
  • webshop keurmerk officeel partner