Incassokosten
Wat zijn incassokosten?
Als een rekening niet op tijd wordt betaald, kan Billink een incassobureau inschakelen. Dit bureau probeert ervoor te zorgen dat de openstaande rekening alsnog wordt betaald. Voor dit werk worden incassokosten gerekend. Dit zijn extra kosten bovenop het bedrag van de rekening.
Hoe worden incassokosten berekend?
De hoogte van de incassokosten is wettelijk vastgesteld. Dit betekent dat Billink niet zomaar een willekeurig bedrag mag vragen. De kosten worden berekend als een percentage van het openstaande bedrag. Er geldt een minimum- en maximumbedrag.
De regels in het kort:
Het minimum is altijd €40, ook als 15% minder zou zijn.
Wanneer mogen incassokosten worden gevraagd?
Billink mag niet direct incassokosten rekenen. Eerst moet de klant een herinnering ontvangen. Dit is een e-mail of een brief waarin staat dat de klant 14 volledige dagen de tijd heeft om alsnog te betalen zonder extra kosten. Betaalt de klant niet binnen deze termijn? Dan mogen incassokosten in rekening worden gebracht.
Hoe voorkom je incassokosten?
Mag je ook minder incassokosten in rekening brengen?
Ja, dit mag. Zo legt Billink jou niet in één keer de volledige incassokosten op, maar slechts een deel per gestuurde e-mail of brief. Wij doen dat omdat we dat een vriendelijkere manier vinden. Het doel is immers dat iemand op tijd betaald, niet omdat wij graag willen verdienen aan extra kosten.
Wat doet Billink ervoor om te zorgen dat jij ons kan bereiken?
Wat zeggen andere partijen over de Incasso?
Het is altijd goed om je via meerdere bronnen in te lezen. Lees hier wat de Rijksoverheid zegt over incassokosten en lees hier wat het Juridisch Loket meldt.
Wat zegt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening?
Volgens de Wet kwaliteit incassodienstverlening en bijbehorende regels moeten wij jou duidelijk informeren over jouw rechten en plichten. In deze folder van de stichting NowID wordt dit simpel en duidelijk aan jou uitgelegd.
Wat willen wij verder nog aan jou uitleggen?