Billink app
Billink app
Eerst zien, dan betalen!
Consument Zakelijk
Consument Zakelijk
Winkelstraat Acties Klantenservice
Altijd en overal inzicht van al je aankopen met de ‘Mijn Billink app’.

Billink aankoopbescherming.

Billink aankoopbescherming

Bij Billink vinden wij dat online winkelen leuk, simpel en veilig moet zijn. Wanneer je kiest voor achteraf te betalen met Billink, ontvang je het product van de webwinkel en de factuur van Billink die je binnen 14 dagen betaalt. Zo weet je zeker dat je pas betaalt wanneer je tevreden bent met je bestelling.

Natuurlijk kan er altijd iets misgaan. In dat geval helpen wij je graag om het probleem op te lossen. We leggen je hieronder uit wat je van ons kunt verwachten.

Bestelling (nog) niet ontvangen

Het voordeel van achteraf betalen is dat je het product eerst ontvangt, voordat je betaalt. Toch kan het voorkomen dat je een bestelling (nog) niet ontvangen hebt, terwijl de betaaldatum in zicht komt. Wat kun je doen:

✔ Controleer of je een bericht hebt ontvangen van de webwinkel. Mogelijk is je bestelling vertraagd.
✔ Neem contact op met de klantenservice van Billink. Wij kunnen de factuur 14 dagen voor je pauzeren.
✔ Komt de betaaldatum opnieuw in zicht, maar heb je nog steeds geen producten ontvangen? Neem per e-mail contact op met de webwinkel en vraag naar de status van je bestelling.
✔ Is na 5 werkdagen het probleem nog niet opgelost? Neem dan contact op met onze klantenservice, zodat wij kunnen uitzoeken wat er precies aan de hand is. In de tussentijd hoef jij niet te betalen. Wanneer blijkt dat de bestelling inderdaad niet bij jou is geleverd, hoef je de factuur niet aan Billink te betalen.

Bestelling voldoet niet aan je verwachting

Wanneer je online een bestelling plaatst, kun je het product vooraf niet in het echt bekijken. Het is mogelijk dat de bestelling niet voldoet aan je verwachting of bijvoorbeeld beschadigd is. Daarom heb je een bedenktijd van 14 dagen* waarin je alsnog van de koop kunt afzien. We vragen je het volgende te doen:

✔ Volg de retourinstructies van de webwinkel. Stuur een product bij voorkeur aangetekend terug en bewaar het verzendbewijs.
✔ Neem contact op met de klantenservice van Billink. Wij kunnen de factuur 14 dagen voor je pauzeren. Je ontvangt dan geen herinneringen als de webwinkel de retourzending verwerkt.
✔ Komt de betaaldatum opnieuw in zicht, maar zijn je retouren nog steeds niet verwerkt? Neem per e-mail contact op met de webwinkel en vraag naar de status van je retourzending.
✔ Is na 5 werkdagen het probleem nog niet opgelost? Neem dan contact op met onze klantenservice, zodat wij kunnen nagaan wat er precies aan de hand is. In de tussentijd hoef jij niet te betalen. Blijkt na onderzoek dat je gelijk hebt? Dan hoef je de factuur niet aan Billink te betalen.

*Let op: Je hebt niet altijd minimaal 14 dagen bedenktijd, bijvoorbeeld wanneer producten niet geschikt zijn om terug te sturen vanwege hygiëne of wanneer producten een beperkte houdbaarheid hebben. Op de onafhankelijke website van ConsuWijzer vind je meer informatie over koop op afstand. Meer informatie>

Niet betalen aan Billink

Wanneer wij na onderzoek vaststellen dat je de factuur niet aan Billink hoeft te betalen, geven wij de factuur terug aan de webshop. Je zult vanuit Billink geen herinneringen meer ontvangen om de factuur te betalen. Wanneer je factuur al is doorgezet naar een incassobureau, zullen ook zij hun incassowerkzaamheden staken. Dit betekent niet automatisch dat de factuur volledig komt te vervallen. Mogelijk ontvang je vanuit de webshop zelf nog informatie of herinneringen over deze factuur.

Nog steeds een probleem?

Laat ons weten wat er misgaat via het klachtenformulier. Hierin wordt in een aantal stappen gevraagd om het probleem zo specifiek mogelijk uit te leggen. Onze Operations Manager zoekt op basis van je klacht uit wat er aan de hand is en hoe wij je hierbij het beste kunnen helpen. De ingevulde gegevens gebruiken wij enkel voor het oplossen van deze klacht met de betrokken partijen. De gegevens zullen niet openbaar worden gemaakt.

  • webshop keurmerk officeel partner