Billink app
Billink app
Eerst zien, dan betalen!
Consument Zakelijk
Consument Zakelijk
Tarieven Contact
Altijd en overal inzicht van al je aankopen met de ‘Mijn Billink app’.

Achteraf betalen en de AVG.

16 sep 2019 | blog | 4 min leestijd

Ken jij hét geheim van achteraf betalen en de AVG al?

 

Je kon geen krant openslaan of je zag volop termen over de AVG, privacy en persoonsgegevens voorbij komen. Waar je tot nu toe waarschijnlijk weinig over gelezen hebt, is de invloed van de Algemene Verordening Gegevensbescherming op achteraf betalen, dus pas ná ontvangst van artikelen door je klant. Als webshop eigenaar weet jij vandaag de dag ongetwijfeld als geen ander hoe belangrijk het voorzichtig omgaan met persoonsgegevens en privacy is, maar heb je eigenlijk ook exact in beeld welke uitwerking de AVG, of de GDPR, zoals de internationale term luidt, op je business heeft? En dan in het bijzonder rondom achteraf betalen?

 

Betalen na ontvangst

De Nederlandse consument heeft in 2018 maar liefst voor €23,7 miljard online aangekocht: een stijging van een heuse 10% ten opzichte van het jaar daarvoor. Die stijgende lijn geldt ook voor het aantal mensen dat minimaal één keer iets online kocht. In 2018 besloeg dat 96% van de Nederlanders boven de 15 jaar, een stijging van 2% in vergelijking met 2017. Het zijn recente cijfers, gepubliceerd door belangenvereniging Thuiswinkel.org. ‘De feiten spreken voor zich: online je aankopen doen is zeer in trek en stijft bovendien gestaag in populariteit. De consument staat sterker dan ooit, en maakt vanuit gemak en kredietruimteoverwegingen uiteraard dankbaar gebruik van betalen op factuur.’ Aan het woord is Laurens Withagen, één van de oprichters en eigenaren van Billink achteraf betalen. Billink is een bedrijf dat zich specialiseert in flexibele, proactieve betaaloplossingen voor bedrijven. In nauwe samenwerking met toonaangevende partijen nemen wij het volledige betaalrisico voor webshop-ondernemers over, lopend van facturatie tot incasso. Tot onze uitgebreide klantengroep behoren onder meer online modewinkel WannaHaves Fashion, FD Gazellen-winnaar Inktweb en elektronica webwinkel Alle Kabels.

 

AVG: kans of bedreiging

‘Kijk, achteraf betalen is helemaal van nu. We krijgen bij Billink dagelijks vragen van online winkeleigenaren over betalen op rekening in combinatie met de sterke positie van de consument. De komst van de AVG draagt, naar onze mening, uiteindelijk positief bij aan de positie van de webshophouder. Natuurlijk zien we ook wel dat de consument door deze nieuwe Europese privacywetgeving die zich richt op privacy en data meer invloed heeft gekregen en als eigenaar van een goedlopende webshop zou je dit als een bedreiging kunnen ervaren. Niet per se nodig wat ons betreft…’

 

Achteraf betalen

‘Waar regels worden aangescherpt, daar vallen immers partijen door de mand die moeite hebben met correct naleven ervan. Zeker in de online wereld, waarin webshops, in elk geval naar de buitenwereld toe, relatief eenvoudig op te zetten zijn, wordt de achterliggende kwaliteit duidelijk van hén die het intern wel goed op orde hebben. En precies dát is het geheim van achteraf betalen in combinatie met de AVG: zij die hun zaakjes goed voor elkaar hebben zullen succesvol zijn en blijven’, aldus Laurens. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat webshops die de regels rondom de AVG niet zo nauw nemen, serieus op hun vingers getikt gaan worden door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het is wat ons betreft niet de vraag óf, maar wannéér de eerste grote boete uitgedeeld gaat worden. Uit ervaring weet ik bovendien dat betalende klanten, snel genoeg ervaren of ze zakendoen met een partij die hun privacy serieus neemt, bijvoorbeeld doordat de betrokken webshop met een professionele partner als Billink in zee is gegaan, of niet.’

We denken graag met je mee in de uitdagingen die je op dit moment wellicht ervaart. We zijn expert op het gebied van alles wat te maken heeft met betalen achteraf, het samenwerken met webshops, privacy en data én hebben uiteraard volop focus op de AVG. In een later blog delen we graag met je welke problemen we voor je op kunnen lossen.

 

Neem contact op

Wij staan voor kwaliteit, reageren snel en zijn er in de breedste zin van het woord voor onze klanten en relaties. Ook in tijden waarin zaken veranderen en er vragen of behoeften aan een meedenkend partner ontstaan. Kansen zien, daar gaat het om. En dat doen we heel graag samen met jou. We kijken uit naar je bericht. Bel met telefoonnummer 010 41 41 473 of stuur een e-mail naar [email protected].

Ook Billink in je checkout?

Bereken je tarief

Of klik hier om een offerte op te vragen. Onze sales afdeling zal dan een passend voorstel voor je opstellen en dit binnen 24 uur toesturen.

Gerelateerde Blogs

Untitled design-High-Quality

identificatie via de vertrouwde omgeving van je bank

Blog Lampgigant

Lampgigant: Dé online verlichtingsspecialist

Blog WannaHaves Fashion

Het succesverhaal van WannaHaves Fashion

 

Meer weten?

Tarieven Calculator

Vul onze tarievencalculator in en ontdek hoe voordelig jij Billink aan kunt bieden! Naar Tarieven Calculator>

Integraties

Billink heeft voor vrijwel ieder platform of omgeving een integratiemogelijkheid. Naar integraties>

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen je een super scherpe offerte. Offerte aanvragen>

  • webwink
  • webshop keurmerk officeel partner