Billink app
Billink app
Eerst zien, dan betalen!
Consument Zakelijk
Consument Zakelijk
Tarieven Contact
Altijd en overal inzicht van al je aankopen met de ‘Mijn Billink app’.

De Bestelknop – Wat is juist en wat niet?.

31 aug 2022 | blog | 2 min leestijd

Als webshophouder heb je het ongetwijfeld voorbij zien komen in de landelijke- en vakmedia: Welke tekst moet je vermelden op de bestelknop waar de consument op drukt, voordat de bestelling afgerond wordt? 

 

Wat zeggen de rechters? 

Nederlandse rechters baseren hun oordeel op dat van de Europese rechter. Deze heeft op 7 april uitspraak gedaan over de bestelknop (het zogenaamde arrest Fuhrmann). Hoofdzakelijk kunnen we stellen dat uit de tekst op de bestelknop ondubbelzinnig moet blijken dat de consument een bestelling mét betaalverplichting aan gaat. 

 

Wat zegt Billink? 

Omdat Billink de orders van de bij haar aangesloten webshops in eigendom overneemt – en in een ultiem scenario ook uitwint via de kantonrechter – is het zaak dat elke bij Billink aangesloten webshop zich conformeert aan het oordeel van rechters in het land. Naar het oordeel van Billink denkt de tekst “BESTELLEN EN BETALEN” ondubbelzinnig de lading. Wij adviseren onze webshops dan ook nadrukkelijk om deze tekst te gebruiken op de bestelknop. 

Ontwerp zonder titel 1 | Achteraf Betalen | Billink

Wat zeggen derden?

Er zijn inmiddels diverse publicaties verschenen van relevante partijen uit de e-commerce. Hierin lezen wij dat termen als “Kopen” en “Afrekenen” ook correct zijn. Het is niet aan Billink om deze termen te kwalificeren als goed of fout. Billink benadrukt wel dat risico van het gebruik van deze terminologie volledig op het conto van de webshop komt. 

 

Wat als je niet voldoet?

Als uit de tekst op de bestelknop niet ondubbelzinnig een betaalverplichting blijkt, kan de kantonrechter beslissen dat de consument geen betalingsverplichting heeft. Billink, op haar beurt, zal bij een dergelijk oordeel de garant gekochte order van de webshop, retrocederen (terugverkopen). Eventueel gemaakte kosten voor derden kunnen worden doorbelast.  

Deel dit artikel op:

Ook Billink in je checkout?

Bekijk pakketten

Of klik hier om een offerte op te vragen. Onze sales afdeling zal dan een passend voorstel voor je opstellen en dit binnen 24 uur toesturen.

Onze specialist

IMG_21451

Bart den Outer
Operations Manager Billink

Meer weten?

Tarieven Calculator

Vul onze tarievencalculator in en ontdek hoe voordelig jij Billink aan kunt bieden! Naar Tarieven Calculator>

Integraties

Billink heeft voor vrijwel ieder platform of omgeving een integratiemogelijkheid. Naar integraties>

Pakketten

Bekijk onze pakketten en ontdek hoe voordelig jij Billink aan kunt bieden! Naar pakketten>

  • webwink
  • webshop keurmerk officeel partner