Klant worden
Kennis & media
Klantenservice zakelijk
Klantenservice is NU OPEN.
Wij zitten iedere werkdag van 8:30 tot 17:00 voor je klaar.
Consument Zakelijk

Doelbedrag bereikt.

Billink sluit succesvol emissie op financieringsplatform Rabo&Crowd

Jan 14, 2019

Billink trekt meer dan EUR 1 miljoen aan via Rabo&Crowd. Dit financieringsplatform werd op 3 december gelanceerd door Rabobank in samenwerking met effectenbeurs Nxchange. Hiermee kreeg de community rondom Billink de kans om direct in de uitgegeven obligaties te beleggen én te handelen via een gereguleerd platform. Binnen vijf weken tijd zijn beleggers ingestapt en werd het doelbedrag van EUR 700.000 via ‘de Crowd’ bereikt. Rabobank verstrekt daarnaast een financiering van EUR 300.000. Vanaf vandaag kunnen de Billink obligaties ook in de secundaire markt verhandeld worden.

De opbrengst van de emissie zal door Billink worden aangewend voor de financiering van toekomstige groei. Billink speelt in op de snelgroeiende markt van online winkelen; op dit moment bieden ongeveer 3.000 webwinkels consumenten de mogelijkheid voor Billink te kiezen. Ongeveer een kwart van de bezoekers kiest voor achteraf betalen en in die gevallen neemt Billink het gehele betalingsproces over. Billink verwacht dit jaar een groei van 80% ten opzichte van 2018 en wil binnen vijf jaar een dominante positie bekleden op het gebied van Achteraf betalen binnen de B-to-B als de B-to-C markt.

Niels de Peuter, Algemeen directeur van Billink: “We hebben de afgelopen weken kunnen constateren dat het Rabo&Crowd platform een geweldige uitkomst biedt aan snelgroeiende ondernemingen die op deze manier een gecombineerde financiering kunnen realiseren van een reguliere banklening met verhandelbare effecten waar particuliere investeerders op in kunnen schrijven. Met de financiële armslag die we hierdoor hebben verkregen kunnen we onze aangesloten webshops nog beter bedienen en daarmee de groei vasthouden die wij voor ogen hebben.”

Marcel Gerritsen, directeur Strategie & Innovatie van Rabobank Bedrijven: “Het mooie resultaat voor Billink stemt ons heel tevreden en bewijst dat er interesse is vanuit particuliere investeerders. We verwachten dan ook dat we deze vorm van financieren snel kunnen door ontwikkelen voor meer klanten van Rabobank en gaan op volle kracht verder met deze pilot.”

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Selecteer wat op jou van toepassing is:

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem contact op!

Of bel 0900 - 04 000 31