Billink app.
Billink app.
Buy now, Pay later!
Consumer Business
Consumer Business
Pricing Contact
Keep all your purchases in one place with 'My Billink app'.

Van je passie je werk maken: Billink maakt het mogelijk.

7 mei 2024 | case | 3-4 min leestijd

Van treinen, stations en seinen tot bruggen, kerken en bomen: bij de webwinkels Fallerstore en Modelspoorgigant kunnen liefhebbers van modeltreinen hun hart ophalen. Eigenaar Raymond van Berkel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt, en met zijn achtergrond in de horeca hecht hij veel waarde aan goede klantenservice. Dat betekent gratis bezorging, gratis retournering én de mogelijkheid om achteraf te betalen. Met Billink!

 

Van passie naar webshop

Zodoende ben ik begonnen met Fallerstore. Faller is al meer dan 60 jaar een bekende naam op het gebied van modelspoor en biedt alles wat je nodig hebt om prachtige scènes te bouwen voor modelspoorwegen. Ik begon klein; in het begin had ik één order per week. Dat werden er twee, en na een paar maanden kreeg ik al één order per dag. Dat was voor mij een teken dat ik op het juiste pad zat, dus toen ben ik er meer tijd in gaan steken en heb ik mijn shop verder uitgebouwd. En met succes, want toen bleven de orders binnenstromen. Inmiddels zijn we een van de bekendere spelers in de markt

 

Tijd voor uitbreiding

Naarmate Fallerstore groeide, merkte Raymond dat de vraag naar andere merken ook groeide. ‘Modelspoor is best een brede hobby. Dus toen ben ik ook andere merken gaan toevoegen. Maar dat kon natuurlijk niet meer zomaar onder de naam Fallerstore, dus in 2014 ben ik Modelspoorgigant begonnen. Die sites hebben lang naast elkaar bestaan, en nu focus ik me voornamelijk op Modelspoorgigant.

 

Altijd de beste service

Binnen zijn onderneming hecht Raymond veel waarde aan persoonlijk klantcontact. ‘Ik krijg veel vragen, telefonisch en via de mail, en probeer iedere klant zo goed mogelijk te bedienen. Daar komt denk ik mijn horeca-achtergrond ook van pas. In de horeca heb ik geleerd om nooit nee te zeggen; je wilt altijd de beste service voor je klant. Daar hoort ook de mogelijkheid om achteraf te betalen bij. Naast dat het wettelijk verplicht is voor webshops in Nederland om een vorm van achteraf betalen mogelijk te maken voor consumenten, vind ik het eigenlijk een vanzelfsprekendheid, een stukje klantenservice.

 

Kort uitstapje

Daarom bied ik al bijna sinds het begin van mijn webshop achteraf betalen aan. Ik werd klant bij Billink in 2014. Ik heb wel een klein uitstapje gemaakt naar een andere aanbieder van achteraf betalen, omdat dat destijds voordeliger was. Maar al snel bleek dat de koppeling tussen die dienst en Magento niet optimaal werkte. Daar heb ik een paar keer problemen mee gehad, dus toen ben ik weer teruggegaan naar Billink. Zij hadden toen ook hun strategie veranderd met kleinere orders, dus werd het ook weer aantrekkelijker om terug te komen. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

 

Vertrouwen

Naast dat het een stukje klantenservice is, is achteraf betalen natuurlijk ook een goede verkooptool, voornamelijk voor klanten die mij nog niet kennen of die het niet altijd vertrouwen om online te bestellen. Dan denken ze: ‘Oh, ik kies wel voor achteraf betalen, dan zie ik wel of het aankomt of niet.’ Wat dat betreft draagt Billink enorm bij aan dat stukje vertrouwen. Momenteel verloopt ongeveer 15 procent van de transacties via achteraf betalen met Billink. Dat is ook al een tijd stabiel.

 

Oplossingsgericht

De samenwerking met Billink is erg prettig, net als de technische ondersteuning. Toen ik overstapte van Magento 1 naar Magento 2, stond de software nog in de kinderschoenen. Daardoor waren er enkele strubbelingen met de plugin, maar Billink heeft goed geholpen. Ze zijn zeer oplossingsgericht: als ik een vraag heb, wordt deze binnen een dag beantwoord. Soms komt het voor dat een klant per ongeluk een herinneringsmail van Billink heeft weggegooid omdat ze denken dat het spam is. Dan kan het gebeuren dat ze te laat betalen, maar Billink lost dit altijd goed op. Het is geruststellend dat zowel ik als mijn klanten kunnen vertrouwen op zo’n betrouwbare partner!

Deel dit artikel op:

Ook Billink in je checkout?

Bekijk pakketten

Of klik hier om een offerte op te vragen. Onze sales afdeling zal dan een passend voorstel voor je opstellen en dit binnen 24 uur toesturen.

More information?

Calculate your rate

Fill in our rate calculator and discover the advantages of Billink! Go to calculator>

Integrations

Billink has an integration option for almost every platform. More information>

Packages

View our packages and discover how affordably you can offer Billink! Naar pakketten>

  • webwink
  • webshop keurmerk officeel partner