Billink app
Billink app
Eerst zien, dan betalen!
Consument Zakelijk
Consument Zakelijk
Tarieven Contact
Altijd en overal inzicht van al je aankopen met de ‘Mijn Billink app’.

Als maatwerk belangrijk voor je is, kies je voor Billink.

9 jun 2022 | case | 5 min leestijd

Toelevering Online, een online platform voor het simpel en snel bestellen van maatwerk kozijnen, stond voor een aantal uitdagingen. ‘Kozijnen kan je niet online verkopen’, hoorden ze vaak. Ook ‘is achteraf betalen niet te doen, want op zulke hoge bedragen is het proces niet ingericht’. Niek Wopereis van Toelevering Online kwam in contact met Roelof Postma van Billink. Een paar goede gesprekken om de wensen door te spreken en de samenwerking staat als een huis. Sterker nog: de cijfers — die je hier leest — liegen er niet om.

 

Toelevering Online timmert flink aan de weg 

Online bestellen is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Een timmerfabriek die kozijnen maakte zag dit ook in, maar ze werden gewaarschuwd: aan de traditionele, offline manier van kozijnen bestellen sleutel je niet. Ze bewezen iedereen het tegendeel toen ze in 2017 toeleveringonline.nl startten: hét online platform voor maatwerk kozijnen. Bij Toelevering Online draait alles om de klant. “We bekijken alles door de ogen van de klant. Voor hen moet het toegankelijk, snel en makkelijk zijn om kozijnen online te bestellen. Voorraadkozijnen zelfs binnen 24 uur. Daar hoort een goede betaalmethode bij; die vonden we uiteindelijk bij Billink”, vertelt Niek Wopereis, Business Developer bij Toelevering Online

Toelevering Online timmert flink aan de weg: sinds de start in 2017 verdubbelden ze elk jaar de omzet. Dat lukt mede dankzij hun continue doorontwikkeling. Zo liggen er plannen klaar om uit de breiden naar België en Duitsland, willen ze binnen tien jaar dat elke (zakelijke) klusser binnen Europa de kozijnen bij hen bestelt én werken ze eraan om alle bestellingen binnen 5 werkdagen te leveren. Ook het online gedeelte pakken ze serieus op. Een eigen IT-afdeling en conversiespecialisten zorgen ervoor dat alles zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. 

 

Maatwerk is onderdeel van ons raamwerk 

Sinds januari 2022 zijn Toelevering Online en Billink een team. “Bij kozijnen komen flinke bedragen kijken — dat is heel anders dan bij bijvoorbeeld fashionbedrijven. Drie dingen vinden we heel belangrijk en vonden we in Billink: dat ze meedenken, dat aanpassingen snel doorgevoerd worden en dat er maatwerk mogelijk is”, legt Niek uit. Een goed voorbeeld van het maatwerk dat Billink levert is Zakelijk Plus: een lidmaatschap dat Toelevering Online aanbiedt aan vaste zakelijke klanten. “Zoals gezegd: we bekijken alles door de ogen van de klant. We zien dat het voor onze klanten niet te doen is om projecten maandenlang voor te financieren. Daarom lanceerden we met hulp van Billink Zakelijk Plus. Dat is een klantprogramma waarbij onze vaste klanten profiteren van voordelen, zoals minder financieel risico lopen: bestelling pas na levering betalen, met daarbij een betaaltermijn van 14 dagen vanaf het moment van leveren.” 

 

Samenwerken met Billink in cijfers en feiten 

“We hebben inmiddels ruim 1000 klanten in Zakelijk Plus sinds de start in april. Het is goed te zien dat het werkt en in de smaak valt.” En er is meer dat Toelevering Online goed bevalt, vertelt Niek: “We hoeven nergens meer achteraan, Billink ontzorgt ons. Waar we voorheen nog weleens wat vragen kregen van klanten over het achteraf betalen, spreekt nu alles voor zich. Billink is scherp op wat er gebeurt, denkt mee en voert veranderingen snel door. Er is goede communicatie: Roelof staat al op de stoep als ik hem bel. Mede dankzij Billink en ons eigen IT-development is het mogelijk om doorlopend te optimaliseren.” 

Niet alleen Toelevering Online zelf is blij met Billink. Van januari tot de derde week van mei verliep al bijna 12% van alle bestellingen via Billink. Sinds de start van de samenwerking begin 2022 is de klantenbeoordeling gestegen naar een 8,4. “We streven naar hoger dan een 9, maar dit is al heel fijn om te zien!” 

 

Billink helpt je beter aan te haken bij de vraag van je klant

“Doen!”, roept Niek als antwoord op de vraag of hij andere bedrijven die overwegen met Billink te gaan samenwerken iets wil meegeven. “Billink helpt je beter aan te haken bij de vraag van je klant.” Roelof knikt en vertelt: “Dat vinden we belangrijk. Zo zagen we dat het niet handig is om kozijnen alleen te kunnen leveren op het factuuradres, want soms is aflevering op de bouwplaats veel handiger voor de klusser. Dan passen we dat aan en nu is dat onderdeel van Zakelijk Plus. En we zagen dat de kredietcheck bij zzp’ers een lagere acceptatie opleverde. Daar duiken we in: waar komt het door en wat gaan we doen om de gulden middenweg te vinden? We bestuderen data om daar lering uit te trekken en echt passend maatwerk te leveren. Wat we ook samen met en speciaal voor Toelevering Online opzetten, is met terugwerkende kracht kredietrapportages opvragen. Als een klant op rekening wil bestellen, dan bestaat het ‘normale’ proces uit heel veel handmatig werk. Dat kost tijd en geld, dus dat richten we graag efficiënter in. Door een rechtstreekse koppeling te bouwen, hoeven we de rapportages pas op te halen op het moment dat het eventueel nodig blijkt te zijn. Geen onnodige opslag van data en geen onnodige kosten, zonder extra risico te lopen. Echt een leuke learning, voor alle partijen.” Niek vult aan: “Ja, zoek je een goede partij om mee samen te werken voor het achteraf betalen, neem dan vooral contact op met Billink!” 

Deel dit artikel op:

Ook Billink in je checkout?

Bekijk pakketten

Of klik hier om een offerte op te vragen. Onze sales afdeling zal dan een passend voorstel voor je opstellen en dit binnen 24 uur toesturen.

Gerelateerde Blogs

MicrosoftTeams-image (149) 1

Samenwerking met Billink leidt tot 7% minder retouren en 45% minder kosten

Rik-Burgersdijk-Jelle-Gudden-6

Zakelijk achteraf betalen met Billink | Proforto vertelt

MicrosoftTeams-image (32) 1

Billink uitgeroepen tot best beoordeelde betaalmethode van Nederland

Meer weten?

Tarieven Calculator

Vul onze tarievencalculator in en ontdek hoe voordelig jij Billink aan kunt bieden! Naar Tarieven Calculator>

Integraties

Billink heeft voor vrijwel ieder platform of omgeving een integratiemogelijkheid. Naar integraties>

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen je een super scherpe offerte. Offerte aanvragen>

  • webwink
  • webshop keurmerk officeel partner